Učešće u akciji „Otpadom ukrasi – planetu spasi 2“

I ove godine je J.P.“DEP-OT“ podržalo i učestvovalo u projektu “Otpadom ukrasi, planetu spasi”. Projekat je organizovao Fakultet za ekologiju Nezavisnog univerziteta Banja Luka u saradnji sa Nevladinom organizacijom EKOSFERA.

U okviru projekta organizovan je i Konkurs za najbolji rad na istoimenu temu koji se odnosi na kreativne radove sa otpadnim materijalom (plastikom, starim novinskim papirom, konzervama, starim gumama, drvetom, starom odjećom i sl.), za osnovce od prvog do petog razreda.

Na završnoj manifestaciji, održanoj 04.06.2016.godine, tehnička direktorica Valentina Balaban je uručila prigodne nagrade nagrađenim osnovcima, u kategoriji pojedinačnih nagrada (bicikl, trotinet, lopte).

U okviru završne manifestacije, pored izložbe takmičarskih radova, bila je organizovana i prodajna izložba predmeta, koje su osnovci napravili od otpadnih materijala  na radionicama održanim na Nezavisnom univerzitetu.  U prodajnu izložbu, koja je bila humanitarnog karaktera, uključili su se i radnici J.P.“DEP-OT“-a. Sav prihod prikupljen od prodaje je doniran organizaciji Budimo ljudi.