Album, Na deponiji održana svečanost povodom završetka projekta

Na regionalnoj deponiji u Ramićima, dana 24.04.2017.god., u 12 časova, održana je svečanost povodom završetka projekta sanacije deponije, izgradnje sistema za degasifikaciju i nastavka izgradnje sanitarne ćelije.

Na svečanosti su učestvovale brojne zvanice, među kojima njegova ekselencija,  šef delegacije Evropske Unije i specijalni predstavnik Evropske Unije u BiH, ambasador Lars Gunnar  Wigemark, Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Srebrenka Golić, Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić kao i predstavnik Svjetske banke Igor Palančić, koji su se obratili prisutnima govorom. Za govornike su pripremljeni i uručeni prigodni pokloni.

Nakon govora, predstavnici medija su od govornika mogli dobiti sve željene odgovore na press konferenciji koja je održana na samoj deponiji. Svečanost je zatim nastavljena presijecanjem crvene vrpce od strane ambasadora Wigemarka i Ministra gđe Golić,i zajedničkim obilaskom deponije, gdje su prisutni mogli vidjeti sanirani dio deponije, upoznati se sa principom rada postrojenja za prečišćavanje procjednih voda na bazi reverzne osmoze, kao i sa radom uređaja za spaljivanje deponijskog gasa.

Više o samoj svečanosti možete vidjeti u Galeriji.